DEF Jobbørs

For at komme godt i gang med jobsøgningen anbefaler vi, at du læser vejledningen nedenfor.

Du kan også se en Introduktionsvideo til Fagjob (YouTube).

1. Sådan søger du

Skriv et eller flere søgeord i søgefeltet, f.eks."pædagog København fuld tid"– hvis du vil finde en fuldtidsstilling som pædagog i København. Søgemaskinen genkender selv de tre søgeord som henholdsvis stillingsbetegnelse, geografisk område og arbejdsforhold.
 

2. Søg videre (afgræns din søgning)

Når du har søgt og fundet nogle stillinger, kan du søge videre inden for disse stillingsopslag. Du skriver blot et søgeord mere i samme søgefelt. Hvis du f.eks. har søgt på "skolelærer", kan du søge videre ved også at skrive "Herning" som søgeord – og dermed afgrænse din søgning geografisk.

Alternativt kan du benytte dig af afgrænsningsmulighederne til venstre, vælge ”Region Midtjylland” og dernæst ”Herning”. Her får du desuden at vide, at du ved et valg af byen ”Herning”, vil afgrænse din søgning til 13 resultater. Bemærk, at på små skærme, f.eks. telefoner, findes denne menu under søgeresultatet.


Som en tredje mulighed kan du vælge "Afgræns på kort" øverst i samme menu.

3. Sådan hjælper søgemaskinen dig

a) Stavekontrol


b) Synonymer

Dine søgeord udvides til bøjninger af søgeordene og til nærliggende ord. Hvis du f.eks. søger på "projektleder", søger du samtidig på "projekchef" og andre relaterede ord. Tilsvarende udvides ”hospital” til synonymet ”sygehus".

c) Geografi

Hvis du vil arbejde i København, vil du sikkert også arbejde på Frederiksberg. Derfor udvides søgningen til byer og kommuner, der ligger i nærheden af det område, du skriver i søgefeltet.

d) OG & ELLER (AND & OR)

Når du skriver mere end et ord i søgefeltet, genkender søgemaskinen automatisk, om der skal bruges OG eller ELLER som søgeoperatorer. Det betyder, at når du f.eks. skriver "pædagog København", søges der kun på de pædagogstillinger, der ligger i København. Hvis du i stedet skriver "pædagog pædagogmedhjælper", søges der både på pædagogstillinger og pædagogmedhjælperstillinger. 

4. Andre funktioner

a) Husk job

Når du finder et job, du måske vil søge, kan du gemme det i Min huskeliste. Klik på  i højre hjørne af jobopslaget. I Min huskeliste (findes i menuen under Huskeliste) ligger de job, du har markeret med husk job-funktionen. Hvis du er ledig, skal du være opmærksom på, at du er forpligtet til at registrere dine jobsøgningsaktiviteter i jobloggen i stedet.

b) Tip en ven

Hvis du kender en person, der kunne være interesseret i et af de fundne jobopslag, kan du klikke på  og sende jobopslaget til personens mailadresse.